Beheer Brandmeldinstallatie

Wie gaat de BMI beheren?

Is de brandmeldinstallatie bij u in bedrijf gesteld? Dan is de volgende vraag wie de brandmeldinstallatie gaat beheren? Dit dient immers periodiek te gebeuren.

Hiervoor zijn doorgaans drie mogelijkheden:

  • De eigenaar.
  • De gebruiker (mogelijk is dat ook de eigenaar).
  • Een externe partij.

 

Wanneer u ervoor kiest om dit zelf te doen (gebouwbeheerder/eigenaar), dan dient de betreffende persoon over de benodigde kennis te beschikken om de BMI periodiek te controleren.

Beheerder BMI verplicht?

Vanuit de voorschriften bent u als organisatie verplicht om één of meerdere personen aan te stellen als beheerder voor de brandmeldinstallatie. Indien u ervoor kiest om dit zelf te doen kunt u doormiddel van de cursus beheerder brandmeldinstallatie het NIBHV-diploma halen. De cursus kan indien gewenst ook op locatie gegeven worden.

Inhoud van de cursus

Een beheerder brandmeldinstallatie is belast met de bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie, zoals staat omschreven in de NEN 2654. Daarnaast fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor de brandweer, bijvoorbeeld in situaties waar twijfel bestaat over de echtheid van een brandmelding en de noodzaak voor de brandweer om uit te rukken.
Onderwerpen tijdens de cursus

Taken beheerder brandmeldinstallatie

Wilt u het beheer zelf doen? Dan dan dient de beheerder over de benodigde kennis te beschikken om de BMI periodiek te controleren. Voor het gemak hebben we de taken voor u opgesomd.

Maandelijkse controle

4 en 8 maandelijkse controle

Zelf doen of uitbesteden?

Gaat u zelf uw brandmeldinstallatie beheren? Heel goed! Let u er dan wel op dat u het onderhoud door een erkend branddetectiebedrijf uit laat voeren.  

Liever het beheer uitbesteden aan een specialistische partij zodat u volledig ontzorgd bent? Dan gaan wij graag met u in gesprek!

Wanneer u onderstaand formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Brandmeldinstallatie paneel

Maak een afspraak

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.